کلیسای عیسی منجی، بلندترین کلیسای ارتدوکسی دنیا
به گزارش اوربیتال نور، کلیسای جامع عیسی منجی در مسکو را شاید بتوان عظیم ترین کلیسای ارتدوکسی دنیا دانست. ساختمان ظاهر بسیار باشکوهی دارد اما قدمتش آنقدر که به نظر می رسد زیاد نیست. این بنا در سال 2000 بعد از آن که سازه اصلی توسط استالین تخریب شد مورد بازسازی نهاده شد. ایده این کلیسا در اوایل قرن 19 عملی شد. زمانی که آخرین سربازان ناپلئون مسکو را ترک می کردند، تزار الکساندر اول، بیانیه ای را در تاریخ 25 دسامبر سال 1812 امضا کرد که طی آن هدف خود برای ساخت یک کلیسای جامع وقف عیسی منجی را اعلام می کرد. این کلیسای جامع برای نشان دادن سپاسگزاری از مشیت الهی برای نجات روسیه از سایه های تاریک و برای یادبودی از قربانیان کشور بنا گشت.

نقشه های کلیسا طراحی شده و محوطه ساخت نیز انتخاب شده بود اما قبل از شروع پروژه، الکساندر اول جای خود را به برادرش نیکولاس داد. تزار جدید که عمیقاً ارتدوکسی و وطن پرست بود، طراحی نئوکلاسیک بنا را که برادرش تائید نموده بود نپسندید. وی معمار مورد علاقه اش، کنستانتین تون (Konstantin Thon) را مأمور طراحی یک نقشه جدید کرد. محوطه فعلی بنا در سال 1837 توسط تزار انتخاب شده و کلیسا و صومعه ای که از قبل در آن وجود داشت باید جا به جا می شدند.
ساخت کلیسا در سال 1839 شروع شده و تا سال 1860 نیز ادامه داشت. تکمیل نقاشی های دیواری داخل بنا توسط بهترین نقاش های روسیه به مدت 20 سال به طول انجامید. مراسم تاج گذاری الکساندر سوم در 26 می سال 1883 و پیش درآمد 1812 اثر چایکوفسکی هر دو در این بنا برگزار و اجرا شدند. بعد از انقلاب، محوطه برجسته کلیسای جامع از طریق حکومت شوروی تخریب شد. آن ها می خواستند کلیسا را با یک یادمان سوسیالیستی به نام کاخ شوروی عوض نمایند. ساخت این بنا در سال 1937 شروع شد اما در سال 1941 با حمله ارتش نازی به اتحاد شوروی در جنگ جهانی دوم پروژه متوقف شد. این کاخ هرگز به اتمام نرسید.
با سرانجام دوران حکمرانی شوروی، کلیسای ارتدوکسی روسیه این اجازه را گرفت تا مجدداً ساختمان کلیسای عیسی منجی را در سال 1990 بسازد. بعد از تأسیس یک بنیاد برای این منظور و جمع آوری یاری هزینه در سال 1994 ساخت به طور جدی ادامه پیدا کرد و در سال 1996 کلیسای پایینی ساخته شد. کل مجموعه کلیسای عیسی منجی در 19 آگوست سال 2000 به اتمام رسید.
منبع: گردشبان