برای تهیه مارشمالو دست به کار شوید
به گزارش اوربیتال نور، دوست دارید طرز تهیه مارشمالو آن هم به روش بازاری را بدانید؟ مارشمالو یک نوع آبنبات پنبه ای خوشمزه است که نه تنها در بین بچه ها هواداران بسیار زیادی دارد، بلکه بزرگترها هم از خوردن این خوراکی نرم و شیرین لذت می برند. از این آبنبات های زیبا و خوش طعم می توان در مجالس مختلف به خصوص در سفره های عید نوروز، شب یلدا و حتی در جعبه های کادو ولنتاین استفاده کرد.

مارشمالو را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این خوراکی فوق العاده را دنبال کنیم.
مارشمالو | |
4 | تعداد نفرات |
15 دقیقه | زمان آماده سازی |
45 دقیقه | زمان پخت غذا |
میانه | میزان سختی |
طرز تهیه مارشمالو ساده
مارشمالو جزء تنقلات پرطرفدار است. این خوراکی را می توان در رنگ ها و اشکال متنوعی تهیه کرد. به علاوه مارشمالو یا پف پفی به علت ظاهر هوس انگیزی که دارد، هر کودکی را جذب خود می نماید. البته ناگفته نماند این خوراکی به علت اینکه در کشورهای مختلف هم تهیه می گردد، به عنوان یک آبنبات بین المللی شناخته شده، پس تهیه و مصرف آن تنها مختص ایران نیست. یکی از برترین نمونه های مارشمالو نوع ساده آن است که برای تهیه آن باید طبق دستورالعمل زیر پیش بروید.
مواد اولیه مارشمالو
برای تهیه این خوراکی خوشمزه و رنگی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
پودر ژله | 2 بسته با طعم دلخواه |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | به میزان کافی |
آب داغ | 1 لیوان |
مراحل تهیه مارشمالو خانگی
برای آن که بتوانید این خوراکی خوشمزه را به شکلی ساده و سریع آماده کنید، مراحل زیر را با دقت در نظر داشته و دنبال کنید:
- مرحله اول: در طرز تهیه پف پفی خانگی ابتدا باید پودر ژله را در آب حل کنید. برای این کار ضروری است که پودر ژله را در ظرف مناسبی ریخته و به روش بن ماری پیش بروید. پس از قبل یک کتری یا قابلمه با دهانه کوچک را با آب پر نموده و اجازه دهید تا جوش بیاید. سپس ظرف حاوی پودر ژله و آب را روی آن قرار دهید تا بخار آب باعث حل شدن دانه های ژله گردد. بعد شکر را به ترکیب اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید.
- مرحله دوم: پس از اینکه شکر و پودر ژله به خوبی در آب حل شد، باید آن را از روی حرارت غیر مستقیم بردارید و با استفاده از یک همزن برقی مواد را هم بزنید. این مرحله اصلی در طرز تهیه مارشمالو است که باید حدود 4 تا 5 دقیقه از همزن برقی با دور تند بهره ببرید تا مخلوط ژله و آب فرم پفی بگیرد. زمان فرم گیری مارشمالو ممکن است حتی از زمان ذکر شده کمتر باشد. پس توجه داشته باشید که بیش از میزان نباید مخلوط را هم بزنید.
- مرحله سوم: در ادامه قالبی که قرار است مخلوط مارشمالو را درون آن قرار دهید را کمی چرب کنید. پس از آن از طریق یک قیف مارشمالو را به اشکال دلخواه روی قالب درآورید. در صورتی که می خواهید روی تکه های مارشمالو شما صاف به نظر برسد، می توانید از یک قاشق برای این کار یاری بگیرید.
- مرحله چهارم: در این مرحله باید به پف پفی های خوشمزه آماده شده خود استراحت دهید. پس به مدت یکی دو ساعت قالب را درون یخچال قرار دهید.
- مرحله پنجم: در پایان تهیه مارشمالو باید به آرامی و از طریق یک چاقو تکه های پنبه ای را از قالب جدا کنید. برای تزیین هم می توانید این آبنبات های پنبه ای خوشمزه را درون پودر نارگیل بغلتانید.
طرز تهیه مارشمالو دو رنگ
برای تهیه این نوع مارشمالو باید از دو نوع ژله با رنگ های مختلف بهره ببرید. این نوع پف پفی به علت ترکیب رنگ جذابی که دارد، بیشتر از سایر نمونه ها مورد توجه است. با توجه به اینکه قرار است هر دو ژله به نحوی با هم مخلوط شوند، پس سعی کنید از مزه هایی بهره ببرید که در کنار هم ترکیب طعم خوبی داشته باشند.
مواد اولیه مارشمالو دو رنگ
برای تهیه مارشمالو دو رنگ، این مواد را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
ژله | 2 بسته |
آب | 2/1 پیمانه برای هر بسته |
گلوکز یا عسل | 2 قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | به میزان کافی |
نحوه تهیه مارشمالو دو رنگ
برای آن که بتوانید به برترین شکل، طرز تهیه مارشمالو با ژله دو رنگ را اجرا کنید، این مراحل را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: در طرز تهیه مارشمالو دو رنگ باید اول یکی از پودرهای ژله را به روش قبل بن ماری کنید. برای این کار یک بسته از پودر ژله را باز نموده و در نصف لیوان آب گرم بریزید. دقت کنید که ظرف فلزی باشد. سپس ظرف مخلوط را روی حرارت کتری قرار دهید تا دانه های ژله کاملا ذوب و در آب حل شوند.
- مرحله دوم: در ادامه مانند روش قبل باید با استفاده از همزن برقی با دور تند مخلوط را به قدری هم بزنید تا فرم پفکی و نرم دلخواه را بگیرد. سپس آن را در یک قالب از قبل چرب شده قرار دهید. البته به جای چرب کردن قالب می توانید کف آن را با استفاده از پودر نارگیل بپوشانید. سپس مواد مارشمالو را درون ظرف پهن کنید.
- مرحله سوم: حالا باید ژله دوم را هم دقیقا با استفاده از همین روش تهیه کنید. پس از آماده سازی ژله دوم باید ترکیب را در قالب و روی سطح ژله اول بریزید و 1 تا 2 ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث خواهد شد تا مارشمالو به اصطلاح خود را بگیرد.
- مرحله چهارم: در پایان قالب را از یخچال درآورده و با استفاده از یک چاقو مارشمالو را برش دهید. سپس در پودر نارگیل بغلتانید و آن را سرو کنید.
طرز تهیه مارشمالو بدون پودر ژله
برای تهیه این نوع پف پفی به پودر ژله احتیاجی ندارید. اما به جای آن باید از یک میوه طبیعی مثل شاتوت بهره ببرید. البته نکته اینجاست که پایه کار این نوع مارشمالو نوعی پودر ژلاتین سفید و نیمه شفاف بدون رنگ و بو است که با نام آگار آگار شناخته می گردد. این ماده به عنوان ماده تثبیت کننده مارشمالو یا هر ترکیب دیگری مورد استفاده قرار می گیرد. بد نیست بدانید که این پودر ژلاتینی گیاهی از جلبک دریایی تهیه می گردد.
مواد اولیه مارشمالو بدون پودر ژله
برای تهیه این خوراکی خوشمزه بدون به کار بردن پودر ژله، این مواد را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
شاه توت | 250 گرم |
شکر | 5/1 پیمانه |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر آگار آگار | 2 قاشق غذاخوری |
پودر شکر یا پودر نارگیل برای تزئین | به میزان کافی |
نحوه تهیه مارشمالو بدون پودر ژله
طرز تهیه مارشمالو بدون پودر ژله، به توضیح زیر است:
- مرحله اول: برای آغاز باید شاتوت ها را به همراه آب لیموی تازه و نصف پیمانه شکر درون یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت قرار دهید. دقت داشته باشید که 1 پیمانه به جای مانده شکر را باید برای تهیه شربت آگار آگار کنار بگذارید.
- مرحله دوم: وقتی ترکیب مورد نظر جوش آمد، نوبت آن می رسد که شاتوت را از طریق یک کفگیر پهن له کنید. پس از گذشت 10 دقیقه که شهد شما با حرارت ملایم جوش خورد، آن را از روی گاز بردارید و مواد را از صافی عبور دهید تا شهد از تفاله میوه جدا گردد.
- مرحله سوم: کمی که شهد خنک شد، باید سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از یک همزن برقی مخلوط را خوب ترکیب کنید. به طور کلی نحوه مخلوط کردن، اثرگذاری عالی در نتیجه خواهد داشت. به همین شکل در طرز تهیه نان قندی نیز دیدیم که باید مواد اولیه به خوبی با هم مخلوط شده و یکدست شوند.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه مارشمالو باید شربت آگار آگار را تهیه کنید. برای تهیه این شربت احتیاج است که 3/1 پیمانه آب را به همراه پودر آگار آگار و شکر به جامانده درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را تا حل شدن در آب به خوبی هم بزنید.
- مرحله پنجم: سپس اجازه دهید شربت حدود 5 دقیقه جوش بزند و بعد از غلیظ شدن آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله ششم: شربت آگار آگار را باید هنگام هم زدن شربت شاتوت از طریق همزن برقی با آن مخلوط کنید. به عبارتی کل مواد در این زمان باید در حدود 3 دقیقه با هم ترکیب شوند.
- مرحله هفتم: در پایان مواد را داخل قیف بریزید و درون یک قالب چرب پایپ کنید. سپس مارشمالو تهیه شده را بین 6 تا 12 ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خود را بگیرد. برای اطمینان از آماده شدن مارشمالوها بعد از چند ساعت می توانید میزان چسبندگی آن را با دست تست کنید. در پایان آبنبات ها را با استفاده از پودر شکر یا پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مارشمالو
برای آن که برترین شکل از طرز تهیه مارشمالو خانگی ساده را تجربه کنید، این موارد و نکات را در نظر داشته باشید:
- زیاد هم زدن مواد مارشمالو با همزن برقی منجر به سفت شدن آبنبات های پفی شما می گردد. در واقع این کار باعث خواهد شد که نتوانید به راحتی مارشمالو را در ظرف پهن کنید.
- برای برش مارشمالو بهتر است چاقوی خود را چرب کنید تا راحت تر بتوانید این خوراکی را برش بزنید.
- برای تهیه مارشمالو هندوانه ای می توانید از سه رنگ پودر ژله سبز، سفید و قرمز بهره ببرید. برای مثال ژله انار یا آلبالو، ژله کیوی یا لیمو و ژله آلوئه ورا، انتخاب های مناسبی برای این نوع پف پفی هستند.
- در تهیه مارشمالو بدون پودر ژله می توانید به جای آگار آگار از پودر ژلاتین بهره ببرید، اما توجه داشته باشید که نتیجه کار یکسان نخواهد بود. زیرا بافت مارشمالوهای تهیه شده با آگار آگار سفت تر است.
- در طرز تهیه مارشمالو بدون پودر ژله بعلاوه می توانید به جای استفاده از شاتوت از میوه های دیگری مثل آلبالو، گیلاس و یا تمشک هم بهره ببرید.
- در تهیه مارشمالو شاه توت، می توانید به جای سفیده تخم مرغ خانگی از نمونه های پاستوریزه بهره ببرید. در غیر این صورت حتما قبل از استفاده از سفیده تخم مرغ آن را در دمای محیط قرار دهید.
- برای زیباتر شدن مارشمالوهای شاتوت می توانید با استفاده از قیف با ماسوره ستاره ای آبنبات ها را فرم دهید.
- برای تهیه مارشمالو شکلاتی پس از آماده شدن آبنبات ها می توانید آن ها را درون شکلات ذوب شده بغلتانید. دقت کنید که شکلات زیاد گرم نباشد. زیرا منجر به آب شدن مارشمالو می گردد.
شما کدام طعم مارشمالو را بیشتر دوست دارید؟
در اینجا 3 نوع طرز تهیه مارشمالو را به اشکال متفاوت با شما به اشتراک گذاشتیم. هر یک از این شیوه های تهیه این آبنبات نرم و پرطرفدار در نوع خود بی نظیر هستند. اما این نکته را به خاطر بسپارید که مارشمالوهایی که از میوه های طبیعی تهیه می شوند، می توانند در عین سالم و مغذی بودن طعم بهتری هم داشته باشند. شما کدام طعم مارشمالو را بیشتر دوست دارید و اگر قرار باشد که در منزل نسبت به تهیه این خوراکی خوشمزه اقدام کنید، چه ترکیب رنگ و مزه ای را ترجیح خواهید داد؟
منبع: اسنپ فود