موبایل و سرطان رابطه دارند؟
به گزارش اوربیتال نور، در رابطه با بحث امواج مغناطیسی و اثر آن بر سرطان زایی در مغز، باید گفت که مطالعات بسیاری در اروپا و آمریکای شمالی اجرا شده و مجموع نتایج مطالعات نشان داده که خروجی های آن بسیار ناهمگون است.

موبایل و سرطان رابطه دارند؟
نویسنده: دکتر علیرضا زالی/ متخصص مغز و اعصاب
در رابطه با بحث امواج مغناطیسی و اثر آن بر سرطان زایی در مغز، باید گفت که مطالعات بسیاری در اروپا و آمریکای شمالی اجرا شده و مجموع نتایج مطالعات نشان داده که خروجی های آن بسیار ناهمگون است.
آخرین بررسی و تحلیلی که ما از این خروجی ها داریم، این است که مثلا در مورد امواج تلفن های همراه اثراتشان در سرطان زایی به اثبات نرسیده است اما در یک تحقیق که قوام پژوهشی آن بیش از باقی مطالعات بوده، یک ارتباط غیرمستقیم بین امواج تلفن همراه و تومورهای مغزی اطفال گزارش شده است.
اصولا امواج الکترومغناطیس به طور عمومی می توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند؛ کمااینکه خود اشعه ماورای بنفش هم جزو امواج تلقی می شود. همه امواجی که اطراف ما هستند و بشر با آنها در تماس است، اگر از حد متعادل بگذرند، می توانند باعث سرطان زایی شوند اما هنوز تحقیقات علمی، رابطه علمی و سبب شناسی بین تومورهای مغزی و استفاده مکرر از تلفن همراه را نشان نداده است.
برخی از محققان مطلع شده اند که در برخی موارد، اگر شارژ باتری کمتر از حد معمول باشد و مکالمه صورت بگیرد، میزان تشعشع امواج افزایش می یابد یا اگر در اتاقی که تلفن همراه وجود دارد و فرد با آن مکالمه می کند دستگاه های تولیدکننده امواج الکترومغناطیس هم باشند، امکان سرطان زایی افزایش می یابد.
در مورد ابزارهای وایرلس یا بی سیم هم تقریبا مطالعات، مشابه تلفن همراه است؛ به دلیل آنکه امواجی که در این اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند، امواجی هستند که آثار زیانبار بیولوژیک جدی ندارند. استفاده مستقیم و مستمر از سیستم های کامپیوتری و تابشی که از صفحه آنها صورت می گیرد یا انرژی حرارتی که در آنها وجود دارد، می تواند اثرات منفی بر مغز بگذارد. تحقیقات اخیر نشان داده در افراد جوان، استفاده از لپ تاپ روی زانو می تواند ناباروری را به وجود آورد و دلیل آن هم انرژی حرارتی ناشی از کارکرد لپ تاپ است.
استفاده مستمر از وسایل غیراستاندارد الکترونیکی هم می تواند مسائلی را ایجاد کند. برای مثال استفاده نامناسب و طولانی از هدفون، به ویژه اگر امواج صوتی که از آن به گوش شنونده ساطع می شود از شدت بالایی برخوردار باشند، می تواند در مدتی طولانی، مسائل فراوانی را برای سلول های ظریف سیستم شنوایی و عصبی ایجاد کند و حتی در مواردی اختلالات ناشی از این هدفون ها محدود به گوش نیست و تخریبات تا ساقه مغز هم توسعه پیدا می کند.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون