راهنمای سفر با نوزاد

به گزارش اوربیتال نور، راهنمای سفر با نوزاد

اگر قصد سفر به همراه نوزاد خود را دارید، باید قبل از آن آمادگی پذیرش تمامی اتفاقات تلخ و شیرین این سفر را داشته باشید. سفر با نوزاد علاوه بر لذت بخش و دلنشین بودن، همیشه با دغدغه های مهمی برای والدین به همراه بوده است؛ به گونه ای که حتی گاهی پیش می آید از رفتن به سفر سر باز نمایند. این دغدغه برای والدینی که اولین فرزند خود را به جهان آورده اند و کم تجربه هستند و یا فرزندشان بسیار کوچک است، نگران نماینده تر بوده و در پی راهکارهایی برای آسان تر و هرچه بیشتر ایمن سفر کردن هستند. در این مقاله از مجله گردشگری خبرنگاران قصد داریم شما را با نکاتی درباره سفر به همراه بچه ها آشنا کنیم تا با رعایت آن ها سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

راهنمای سفر با نوزاد

ضروری ترین نکات سفر با نوزاد

مهم ترین و اولین نکته حائز اهمیت در خصوص سفر با نوزاد و بچه ها خردسال، انتخاب نوع وسیله نقلیه برای مسافرت است. اگر مقصد مورد نظرتان فاصله زیادی تا محل سکونت شما دارد و از لحاظ اقتصادی محدودیتی ندارید، برترین و راحت ترین نوع سفر برای شما انتخاب هواپیما است چرا که مدت زمان رسیدن شما را به صورت چشم گیری کاهش می دهد. بر خلاف سفر هوایی، سفر زمینی زمانبرتر است و برای مسافت های طولانی می تواند خسته نماینده باشد؛ اما برای سفر هایی با مسافت کوتاه با رعایت چند نکته می توانید به آسانی با کودک خود سفر کنید و از سفر خود لذت ببرید. از آنجایی که نکات سفر هوایی و زمینی با کودک فرق دارد در ادامه به تفکیک به آنالیز نکات آن می پردازیم.

نکات سفر هوایی با نوزاد

اولین نکته که باید به آن توجه کرد سن کودک برای سوار شدن به هواپیما است. دقت بفرمایید که مناسب ترین سن برای سوار شدن نوزاد به هواپیما بعد از یک ماه و نیمه گی است. برای اینکه پروازی بدون استرس داشته باشید سعی کنید حداقل یک ساعت قبل از زمان پروازتان در فرودگاه حضور یابید و در این هنگام می توانید از امکانات و خدمات اتاق مادر و کودک بهره ببرید. از آنجایی که در ارتفاع زیاد امکان گرفتگی گوش بسیار بالا است، لذا برای از بین بردن این حالت حتما به نوزاد خود مقداری آب یا شیر دهید و یا پستانک را در دهان او قرار دهید.

اگر برایتان مقدور است پروازی که در ساعات اولیه روز است را انتخاب نمایید و آن را به شب موکول نکنید چرا که در آن هنگام ممکن است بچه ها بهانه گیر و خسته باشند و شما را هم اذیت نمایند.

برای راحت تر شدن جابه جایی نوزاد می توانید از آغوشی بهره ببرید چرا که امکان حمل نوزاد و بعلاوه شیر دادن را آسان می نماید. اگر این امکان برای شما وجود دارد که جایگاه جداگانه برای کودک تهیه فرمایید می توانید با خیال راحت کرییر کودک را به داخل کابین برده و نوزاد را در آن قرار دهید.

اگر قرار است در تمام طول پرواز نوزاد در آغوش شما باشد و بر روی پا شما نشسته باشد، از مهماندار تقاضای کمربند ویژه نوزاد نمایید.

وسایل مورد احتیاج نوزاد در داخل کابین هواپیما

در طول سفر تمامی وسایل ضروری (با توجه به مدت زمان پرواز)، که فکر می کنید مورد احتیاج فرزندتان باشد را در یک ساک دستی که دسترسی به آن راحت باشد قرار دهید. بعضی از این اقلام مهم عبارتند از: پوشک، حداقل یک دست لباس اضافه، شیشه شیر، آب جوشیده، پستانک، دستمال مرطوب، پتوی سبک، پد مخصوص تعویض پوشک و اسباب بازی کوچک و سرگرم نماینده. شایان ذکر است که در کابین هواپیما مجاز به حمل 100 میلی گرم مایع شامل شیر و مواد غذایی کودک می باشید.

نکات سفر زمینی با نوزاد

سفر با نوزاد با ماشین شخصی

در صورت کوتاه بودن جهت سفر و استاندارد بودن ماشین شخصی، یکی از برترین گزینه ها برای سفر با نوزاد انتخاب ماشین است. در سفر با ماشین از نکاتی که حتما باید به آن توجه گردد سیستم تهویه گرمایشی-سرمایشی مناسب خودرو است. انتخاب لباس مناسب فصل برای کودک هم مورد بعدی است که باید به آن توجه گردد.

مهم ترین مزیت سفر با خودرو شخصی این است که محدودیت زمانی ندارید و شخص شما کسی است که سفر را برنامه ریزی می نماید. هرموقع که احساس احتیاج کنید می توانید در جهت توقف نموده و به استراحت بپردازید و احتیاجهای کودکتان را مرتفع کنید. اینگونه خستگی کودک هم کمتر می گردد و بی قراری و ناآرامی کمتری خواهد نمود. بعلاوه در صورت احتیاج به پزشک در طول جهت، به راحتی می توانید تغییر جهت داده و مشکل را رفع نمایید.

بعلاوه سفر با وسیله شخصی دست شما را در انتخاب وسایل سفر باز می گذارد و می توانید بدون دغدغه هر آنچه مورد احتیاج خود و کودکتان است را متناسب با ظرفیت ماشین، به همراه خود ببرید.

اگر کودک شما در سنی است که بتواند روی جایگاه مخصوص بچه بنشیند، با تهیه جایگاه مخصوص این آرامش را به خودتان در حین سفر هدیه دهید، چرا که در صورت استفاده از این جایگاه مراقبت از کودک بسیار راحت تر خواهد بود.

سفر با نوزاد با اتوبوس

برای سفر با اتوبوس سعی کنید زمانی را انتخاب کنید که تعداد مسافران کم باشد و یا اگر برایتان مقدور است جایگاه جدا برای فرزندتان رزرو کنید تا آزادی عمل خودتان بیشتر گردد. اگر کودک شما به سنی رسیده باشد که به تنهایی بتواند روی جایگاه بنشیند، حتما کمربند ایمنی کودک را ببندید. بعلاوه از همراه داشتن آب، خوراکی های خوشمزه و تفریح های کودکتان غافل نشوید. یکی از محدودیت های سفر با اتوبوس این است که جهت رفاه حال دیگر مسافران، این اجازه را ندارید که در اتوبوس پوشک بچه را عوض کنید و باید این کار را در توقف های حین جهت انجام دهید.

سفر با نوزاد با قطار

سفر با قطار نسبت به اتوبوس فضای بیشتری را برای استفاده در اختیارتان قرار می دهد. بعلاوه با همراه داشتن وسایل بهداشتی کودک می توانید در صورت احتیاج به راحتی پوشک بچه را هر زمان که اراده کردید، عوض کنید. اگر این امکان برای شما وجود داشته باشد که کوپه ای دربست را رزرو کنید، آزادی عمل شما بیشتر خواهد شد. دقت نمایید که به میزان احتیاج برای کودک لباس متناسب با فصل و پوشک اضافه به همراه داشته باشید.

مهم ترین نقطه ضعف قطار، طولانی تر شدن و مدت زمان بیشتر جهت است که ممکن است کودک را خسته کند.

اگر فرزند شما به سنی رسیده باشد که بتواند از کالسکه یا جایگاه مخصوص بچه استفاده کند، خوب است بدانید که حمل آن ها، در وسایل نقلیه عمومی مجاز است.

چند نکته دیگر

  • اگر با وسیله ای غیر از ماشین شخصی سفر می کنید از بردن وسایل غیرضروری بپرهیزید.
  • سعی کنید فصول خلوت سال را برای سفر انتخاب کنید تا جاده ها، مراکز گردشگری و هتل ها خلوت تر باشند و فرزند شما با ناآرامی های کمتری روبرو گردد.
  • اگر با ماشین شخصی سفر می کنید، امنیت نوزاد در طول جهت را جدی بگیرید و سعی کنید که از در آغوش گرفتن نوزاد در طول جهت حتی الامکان خودداری فرمایید چرا که ترمز ناگهانی می تواند منجر به آسیب کودک گردد.
  • اگر برایتان مقدور است مراکزی را برای اقامت انتخاب کنید که امکانات رفاهی و تفریح برای بچه ها داشته باشد .

زهرا بینازاده

منبع: فلای تودی

به "راهنمای سفر با نوزاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سفر با نوزاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید